Gratis dagje Wildlands jonge mantelzorgers Assen

Op zaterdag 11 juni mogen alle jonge mantelzorgers uit Assen en de stad Groningen gratis mee naar Wildlands. Humanitas afdeling Groningen stad, Stichting Gewoon Verdiend en de Rotary uit Groningen en Assen bieden dit aan, zodat deze jongeren even hun zorgen kunnen vergeten.

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn kinderen/jongeren tot 25 jaar die opgroeien met een zieke ouder, broer of zus. Er kan sprake zijn van een lichamelijke beperking, een psychische ziekte, een verslavingsproblematiek of van een verstandelijke beperking. Eén op de acht jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Het opgroeien met een langdurig ziek gezinslid of een gezinslid met een beperking kan onzekerheid, angst, boosheid en verdriet veroorzaken. Ze maken zich vaak zorgen en doen doorgaans meer (huishoudelijke) taken dan hun leeftijdsgenootjes.

Naar Wildlands, het nieuwe adventure zoo Emmen
Op zaterdag 11 juni kunnen 250 jonge mantelzorgers mee naar Wildlands! Wildlands heeft de deuren op 25 maart geopend voor publiek nadat het gehele park is vernieuwd. We gaan er met elkaar een onvergetelijke dag van maken. Verschillende vrijwilligers vanuit Humanitas, Stichting Gewoon Verdiend en de Rotary gaan mee om de dag in goede banen te begeleiden. Ook zal de Rotary zorgen voor lekkere lunchpakketten.

Humanitas en Stichting Gewoon Verdiend
Humanitas en Stichting Gewoon Verdiend hebben beiden één doel: zoveel mogelijk jonge mantelzorgers een fantastische dag bezorgen, zodat zij even hun zorgen aan de kant kunnen schuiven. Het was dan ook een logische stap om hun krachten te bundelen.  De organisaties hopen te bereiken dat de grote hoeveelheid deelnemers zich gesterkt voelen dat ze niet de enige zijn die in een dergelijke positie verkeren.

Ben jij of ken jij jonge mantelzorgers uit Assen of de Stad Groningen? Geef je op!
Assen: a.aalderink@vaartwelzijn.nl  
Stad Groningen: humanitasjmz@gmail.com

Download de uitnodiging

Drenthe Mantelzorg Vriendelijk

iAge-logo-website-1.jpg    marketingdrenthe.jpg